Over de Vijlbrief Collectie

Achtergrondinformatie over de serie schilderijen 'De Drie Gratiën', of 'hoe de online Masterclasses ontstaan zijn'. Wat waren de grote schilder thema's van Poen of Marion? Al deze informatie en nog veel meer vindt u hier.

 • Zo ontstond de Vijlbrief Collectie

  In 2009 ontmoette fotograaf/programmamaker John Vijlbrief voor het eerst de kunstschilder van het Modern Realisme Poen de Wijs. In een Haagse galerie zag John het werk van deze Meester-schilder en wilde een film over hem én zijn kunst maken.

  Lees verder 
 • Over Poen de Wijs

  Het artistieke levensverhaal van de kunstschilder van het Modern Realisme Poen de Wijs wordt gedomineerd door één motief, dat van de schoonheid.

  Lees verder 
 • Over Marion van Nieuwpoort

  Als geen ander verstond Marion van Nieuwpoort de kunst om te genieten van wat iedere dag te bieden had: een lange strandwandeling,

  Lees verder 
 • Over John Vijlbrief

  John Vijlbrief is geboren in 1954 in Den Haag. Hij is een Nederlandse fotograaf, producent en auteur. Al op jeugdige leeftijd kreeg John van zijn ouders een fotocamera en een paar jaar later ook een filmcamera. Zijn vader was grafisch vormgever,

  Lees verder 
 • De grote schilder thema's van Poen de Wijs (1)

  Het werk van Poen de Wijs heeft zich ontwikkeld van Abstract naar Realistisch en zijn eerste Realistische aquarellen dateren van 1977. Sindsdien heeft hij een omvangrijk oeuvre opgebouwd van zo’n 800 werken,

  Lees verder 
 • De grote schilder thema's van de Poen de Wijs (2)

  In “The Circle of Love”, die evengoed “The Circle of Life” zou kunnen heten, liet Poen de Wijs beelden uit de verschillende levensfasen zien. Hij schilderde mensen uit meerdere culturen,

  Lees verder 
 • De beeldtaal van Poen de Wijs

  Het artistieke werk van Poen de Wijs (geboren te Nijmegen, 1948) is direct herkenbaar aan de in het oog springende stijl, de keuze van de onderwerpen, de wijze van componeren en de realistische weergave.

  Lees verder 
 • Over de online Masterclasses van Poen de Wijs

  Poen de Wijs schilderde ruim 40 jaar Realistisch. In die 40 jaar heeft hij ook altijd schilderles gegeven. Verschillende groepen leerlingen bezochten zijn atelier. Steeds weer kreeg hij dezelfde vraag: “kun je jouw ervaringen in het Realistische schilderen eens opschrijven?

  Lees verder 
 • Poen de Wijs zien schilderen was óók kunst!

  Ik heb een verhaal te vertellen, voorzien van kleurrijke beelden.
  Over het leven én werk van de Nederlandse fijn kunstschilder van het Modern Realisme: Poen de Wijs (1948-2014). In 2009 kruiste ik toevallig zijn pad.

  Lees verder 
 • Kunstschilderes van het Figuratief Expressionisme, Marion van Nieuwpoort

  Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

  Lees verder