Fondsenwerving, donaties, Crowdfunding en projecten

Fondsenwerving en donaties
Voor het in stand houden van de Vijlbrief Collectie en het realiseren en organiseren van belangrijke projecten, werven wij fondsen. Ook verwelkomen wij donaties voor het uitvoeren van onze projecten die het bevorderen van de bekendheid van de kunstschilders Poen & Marion dient te bevorderen. Zoals via lezingen en exposities. Waaraan, indien gewenst, uw naam kan worden verbonden.

Project: Poen de Wijs, 10 jaar geleden overleden 2014-2024
Wij willen met de Vijlbrief Collectie stilstaan bij het feit dat Poen in 2014 overleed. Dat gaan we doen door een opvallende tentoonstelling in te richten rond zijn kunst en leven. Aandacht daarbij ook voor Marion van Nieuwpoort, zijn tweede vrouw die in 2008 overleed en waarmee hij ruim 30 jaar schilderde.

Project: de nieuwe en moderne film over Poen de Wijs
Behalve voor de expositie is er budget nodig voor een nieuwe, moderne film over het leven van de kunstschilder van het Modern Realisme. In een Nederlandse en Engelse taalversie. 

Adelheidstraat Project: Overal het werk van Poen & Marion te zien aan lantaarnpalen. Als inleiding op het jubileum en de expositie. 

Project Expositie: wij gaan ons best doen om een expositie te mogen inrichten in het Haagse Stadhuis en/of de Haagse Bibliotheek. Poen de Wijs heeft ooit voor zijn verdiensten de stadspenning van de Gemeente Den Haag ontvangen. Ook werd hij in 2013 geridderd. 

2024 Alle rechten Vijlbrief Collectie