Een Masterclass schilderen op video volgen door een meester-schilder?

Naast de directe waarde van onze Masterclasses, moet je vooral ook de potentiële voordelen overwegen die je kunt halen uit het verder ontwikkelen van je schildervaardigheden. Als je echt geïnteresseerd bent in schilderen en je wilt je technieken verbeteren, kan een online Masterclass een waardevolle investering zijn. Het helpt je nieuwe technieken te leren, je creativiteit verder te stimuleren en je schildervaardigheden naar een hoger niveau te tillen. En dat tegen relatief weinig kosten.


Kwaliteit van de Masterclass schilderen
De waarde van een schildercursus op video, ook wel Masterclass genoemd, kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de cursus, de bekendheid en het vakmanschap van de kunstschilder, de inhoud en duur van de cursus, en de mate waarin de cursus voldoet aan jouw behoeften en doelen.

Diepgaandere schildertechnieken
Over het algemeen bestaan er gratis online schildercursussen, evenals betaalde cursussen/Masterclasses die sterk variëren in prijs. Gratis cursussen kunnen basisinstructies en introducties tot het schilderen bieden, maar ze missen mogelijk diepgaandere technieken, de geheimen van de kunstschilder en vakkundige begeleiding. Betaalde cursussen/Masterclasses kunnen meer uitgebreide instructies, feedback en interactie met de kunstschilder bieden,of diens assistent(s), evenals gestructureerd, begeleidend materiaal.

Prijs van schildercursussen
De prijs van betaalde online schildercursussen/Masterclasses varieert sterk, van enkele tientallen tot enkele honderden euro's. Het is belangrijk om de inhoud en kwaliteit van de cursus te onderzoeken voordat je je inschrijft. Bekijk voorbeeldlessen als die beschikbaar zijn en beoordeel of de cursus/Masterclass aansluit bij jouw niveau, interesse en leerstijl.

Waarde van een schildercursus
Onthoud dat de waarde van een schildercursus ook afhangt van de tijd en moeite die je bereid bent te investeren. Een online cursus/Masterclass biedt misschien wel de instructies, maar het is aan jou om consistent te oefenen en de geleerde vaardigheden toe te passen en te experimenteren om echt vooruitgang te boeken in het schilderen.

John Vijlbrief

 

Terug naar blog