Wat voor kunst hangt er bij u thuis aan de wand?

Wat hangt er als wanddecoratie bij mensen thuis aan de muur? Veelal foto’s van de kinderen en het gezin/de familie. Uiteraard vergrotingen van de mooiste vakantiefoto’s. Vandaag de dag kan men moeiteloos bij Albelli en dat soort bedrijven kwalitatief mooie afdrukken van foto’s laten maken op papier, canvas, hout en Dibond/Dibond achter plexiglas. Dat laatste zal niet voor iedereen duidelijk zijn wat dat precies is. Een uitleg…

Dibond
Onder deze verzamelnaam verstaan we een hoogwaardige kunstdruk op aluminium. Musea en galeries maken gebruik van deze techniek. Ook wel Alu Dibond genoemd.

Dibond achter plexiglas
Onder deze verzamelnaam verstaan we een kunstdruk op hoogwaardig fotopapier dat achter plexiglas geplaatst wordt. Ook wel Acrylglas genoemd. Door plexiglas (acrylglas) toe te voegen verkrijg je een versterking van de kleuren. Het geheel heeft een luxe uitstraling. Het is duurder dan Alu Dibond.

Museumdruk op papier
Verhoudingsgewijs is een kunstdruk op speciaal museumpapier (wij werken met Hahnemühle) het voordeligst. Er worden zwaardere papiersoorten gebruikt (gemaakt van lompen). Het papier bevat een bepaalde structuur die vooraf gekozen wordt. Het papier is dus niet glad. Denk maar aan aquarelpapier. 

Proportioneel afdrukken
Een museum kunstdruk op papier wordt proportioneel gemaakt. Een kunstwerk heeft een bepaalde afmeting. Op het formaat A2 kan het kunstwerk formaatvullend afgedrukt worden, zonder witte randen, dus aflopend. Echter, de kans is zeer groot dat niet het gehele kunstwerk op A2 afgedrukt is. De afmetingen van het kunstwerk EN het A2 formaat komen vaak niet met elkaar overeen. Dus wordt er proportioneel afgedrukt. Het gehele kunstwerk kan dan op het A2-formaat afgedrukt worden, maar er ontstaan witte randen om het kunstwerk heen. Dit komt vaak goed uit wanneer men de kunstdruk achter een passe-partout en museumglas wil inlijsten.

Afwijkend formaat kunstdruk op museumpapier?
Groter of kleiner? Wil je een grotere kunstdruk op museumpapier? Alles is mogelijk. De basismaat voor een museumprint is bij de Vijlbrief Collectie het A2-formaat.

Formaten bij Alu Dibond & Acrylglas
Vrijwel ieder formaat is mogelijk, ook op Dibond en Dibond achter plexiglas. In onze collectie hanteren wij de meest gunstige formaten waarop de kunstwerken van Marion, Poen en de foto’s van John afgedrukt kunnen worden. Geeft u de voorkeur aan een ander formaat? Neem dan contact op met ons.

Lijst
Een kunstdruk op museumpapier, Dibond of Dibond achter plexiglas kan voorzien worden van een lijst. Wij adviseren u graag welke lijst het best schikt voor het werkstuk.

Professioneel ophangsysteem
De Dibond en Dibond achter plexiglas kunstdrukken zijn voorzien van een professioneel ophangsysteem. Het Dibond materiaal is zwaarder en dus is een professioneel ophangsysteem aan de achterzijde van het werkstuk vastgemaakt. Dit hangt u in de meegeleverde muurhouder. 

Terug naar blog