Wat is de waarde van kunstreproducties / kunstdrukken?

De kunstschilders Poen de Wijs en Marion van Nieuwpoort verkochten hun werk via vooraanstaande galeries. Hun complete oeuvre, opgebouwd in ruim 30 jaar schilderen, bestaat uit welgeteld 1283 werkstukken in allerlei schildertechnieken. Van aquarel tot en met acrylverf en van mixed media tot en met litho's.

Vrij onbekende en uitgebreide collectie kunst
Wat is zo uniek en waardevol aan de Vijlbrief Collectie? Het artistieke werk van de kunstschilders is gedurende hun leven nooit eerder als kunstreproducties op de markt gebracht. Pas na de dood van de kunstenaars is John Vijlbrief (met officiële toestemming en geheel volgens de richtlijnen van Poen de Wijs) begonnen met het in hoge beeldresolutie digitaliseren van hun artistieke werk om het te kunnen reproduceren als kunstdrukken. De collectie is daardoor voor heel veel mensen nog onbekend en dus nieuw! Al hun originele schilderwerk is namelijk verkocht en bevindt zich in privé- en bedrijfscollecties. Zelden toegankelijk voor exposities.

Exclusief reproductierecht op de collecties
Wij spreken over 'een genummerde kunstreproductie / kunstdruk in beperkte oplage'. Omdat de collectie bij het grote publiek nog vrijwel onbekend is, krijgt u een uniek werkstuk aan de wand. Voor Poen de Wijs was de hoogwaardige kwaliteit van zijn kunstschilderwerk altijd hét uitgangspunt. Toen hij John Vijlbrief, na vijf jaar intensieve samenwerking met hem, het exclusieve reproductierecht verleende, stelde hij de uitdrukkelijke eis dat de reproducties/ kunstdrukken van zijn werk én dat van zijn vrouw Marion, aan zeer hoge eisen zou voldoen.

Kosten slechts een fractie van het originele kunstwerk
Een kunstreproductie / kunstdruk op museumpapier kost nog slechts een fractie van het originele werkstuk: onder de € 100. Neem een aquarel. Met de huidige kunstdruktechniek is het verschil tussen origineel (unica) en kunstdruk op museumpapier nauwelijks of niet zichtbaar. Zeker wanneer dit werkstuk achter museumglas gemonteerd wordt en voorzien is van een passe-partout.

Betaalbare reproductietechnieken
Ook een Dibond en Dibond achter plexiglas kost bij ons op groot formaat ruim onder de € 1000. Wij hanteren marktconforme tarieven. De materialen en grondstoffen zijn prijzig. Kijk maar eens wat een bedrijf als YellowKorner in rekening brengt.

In mijn volgende blogpost ga ik dieper in op de kunstdruktechniek op museumpapier, Dibond, Dibond achter plexiglas, enzo voorts.

Uw vragen en opmerkingen zijn van harte welkom!

John Vijlbrief
Vijlbrief Collectie

Terug naar blog